איך יודעים שהשוקולד איכותי
כמעט כולנו אוהבים לאכול שוקולד וגם להכין איתו כל מיני קינוחים מפנקים. קיימים כל מיני סוגים של שוקולד, כאשר העיקריים בהם הם: שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן. אבל האם אנחנו באמת יודעים מהם ההבדלים בין סוגי השוקולד השונים ואיך אפשר לזהות שוקולדים איכותיים? המשיכו בקריאת המאמר ותגלו מספר דברים על השוקולד שאתם אוהבים.
לשוקולד איכותי יש צבע אחיד ויפה עם ברק. בנוסף, הוא צריך להתפצח לכם בפה. אותה הפציחות יכולה להעיד שיש בו כמות מצוינת של חמאת קקאו. מדד נוסף שצריך להתחשב בו על מנת להגדיר את איכות השוקולד הוא התמוססות השוקולד בפה. לדוגמא הפרלינים של זרי השוקולד שלנו ופרליני שוקולד איכותיים במיוחד צריכים להתמוסס ולהעלם לכם בפה, תוך כדי שהם משאירים לכם ארומה וטעם בלתי נשכחים. אם אתם מרגישים שיש לשוקולד מרקם חולי או שומני, הוא כנראה לא איכותי מספיק.
חמאת הקקאו שיש בשוקולד היא חשובה מאוד, מה שכן היא תורמת רק למרקם שלו. אין לה טעם וגם לא ריח. אבקת קקאו וסוכר הם אלה שתורמים לטעם השוקולד. בסופו של דבר, מה שקובע את הטעם הסופי של השוקולד הוא איכות פולי הקקאו שהשתמשו בהם, טעמם היחודי, וכמובן כמות הסוכר.
אם אתם רואים מספרים שונים של אחוזים על חפיסות השוקולד, אלו בעצם מספרים שמציינים את כמות מוצקי הקקאו שיש בשוקולד. למעשה, ככל שיש יותר מוצקי קקאו, כך כמות הסוכר נמוכה יותר. מה שמתקבל בסוף הוא שוקולד עם יותר מרירות ופחות מתיקות.
אם אתם רוכשים שוקולד גולמי, כלומר שוקולד שאתם קונים בחפיסות מהסופר, אז כדאי לשמור אותו באריזה אטומה. כמו כן, כדאי לשמור במקום קריר, יבש וחשוך.
אם אתם מעוניינים לאפות עוגת שמרים, אז העדיפות היא להשתמש בשוקולד עם 50 עד 70 אחוז מוצקי קקאו. אם המטרה שלכם היא לאפות מאפינס או עוגיות ותרצו לשמור על השוקולד נוכח בתהליך, אז תוכלו להשתמש בשוקולד צ’יפס. אלו נטיפי שוקולד ששומרים על צורתם בזמן האפייה וגם מוסיפים מתיקות מסוימת.
אם אתם אוהבים לאפות עם שוקולד, תוכלו להשתתף בכל מיני סדנאות אפייה המוצעות בכל רחבי הארץ. בסדנאות הללו, תלמדו איך להכין עוגות שמרים, עוגות בחושות, בראוניז, מאפינס שוקולד ועוד.
WhatsApp us